تبلیغات
قاره اسرار - وقتی یك فیل در آفریقا می میرد
نیم نگاهی به قاره اسرار آمیز آفریقا

وقتی یك فیل در آفریقا می میرد

دوشنبه 18 مرداد 1389 04:00 ب.ظ

نویسنده : حسین طاهری

وقتی یک فیل در افریقا میمیرد

 چند ساعت طول میکشد تا محو شود؟؟





























بیشتر بدانید
فیل ها سنگین ترین جانوران خشکی هستند.دو گونه فیل وجود دارد؛ یکی فیل آفریقایی که در آفریقا زندگی می کند و دیگری هم فیل هندی که ساکن هند است.این جانوران از خرطوم دراز خود به عنوان یک دست استفاده می کنند و با آن غذا و آب را دردهان خود می گذارند. جنس عاج فل ها مانند جنس دندان است و فیل های نر،از عاج برای جنگیدن استفاده می کنند.

فیل ها قادر به پریدن نیستند، فیل ها برای برقراری ارتباط مانند گربه ها خرخر می کنند، یک فیل می تواند هفتاد سال عمر کند، فیل ها حیوان ملی تایلند هستند.یک فیل جنگلی می تواند 100 تا 1000 پوند سبزیجات را طی 16 ساعت بخورد. وزن دندان فیل بیش از 3 کیلوگرم است.فیل ها می توانند 60 دستور از انسان ها بیاموزند.خرطوم فیل ها می تواند دو گالن آب را در خود جای دهد.یک فیل می تواند روزانه 80 گالن آب بخورد. فیل های آسیائی بعد از 19 تا 22 ماه دوران بارداری متولد می شوند.كه این طولانی ترین دوره بارداری در میان پستانداران است.

بزرگترین پستاندار گیاهخوار فیل آفریقایی است این فیل از فیل های هندی كه برای كار در جنگل تعلیم یافته اند بزرگتر است . فیل های آفریقایی گاهی به جنگل ها و گاهی به چمنزار ها می روند.

فیل آفریقایی پوستی به رنگ خاکستری مایل به قهوه ای دارد و قسمت جلویی بدنش بزرگ تر است که قد او به 6متر و وزنش تقریباْ به 7تن 15400(پوند) می رسد. فیل آفریقایی به سرعت از فیل هندی قابل تمیز دادن است نه تنها به خاطر جثه ی عظیم تری که دارد بلکه با گوش های بزرگش که آنها را پیوسته برای تنظیم درجه حرارت بدنش به عقب و جلو حرکت می دهد. این گونه از فیل ها همچنین با عاج های بلندشان که طول آنها گاه تا 2متر 80اینچ) در هر دو جنس نر و ماده ی آنها می رسد تشخیص داده می شوند.

خرطوم مشخص ترین ویژگی منحصر به فرد فیل هاست که در حقیقت از تطویل زیاد لب بالایی و بینی فیل ها ایجاد شده است. خرطوم اندام کاملاْ همه کاره ایست که حیوان به وسیله ی آن می تواند غذا را بردارد و به دهان ببرد (مانند کاری که دستان انسان انجام می دهند) آب را مانند یک پمپ بمکد و همچنین برای ایجاد ارتباط در داخل گروه (گله ی فیل ها) استفاده شود.

هر فیل برای تأمین مایحتاج بدن بسیار بزرگش روزانه تقریباْ به خوردن 150کیلوگرم پوست و شاخ و برگ درخت و علف و نوشیدن بیش از 70لیتر آب نیاز دارد.

در گروه فیل های آفریقایی مادرسالاری رواج دارد و آنها در گله های کوچک کم شمار تا 12فیل زندگی می کنند. یک فیل ماده ی مسن در گله پیش می افتد و نرهای جوان از گله رانده شده پس از مدتی به تنهایی زندگی می کنند. برعکس ماده ها همراه با مادرشان در میان گروه باقی می مانند.

فیل آفریقایی در قاره ی آفریقا و در مسیرهایی که با نام و عنوان خودش شهرت دارد زندگی می کند. این فیل ها بیشتر در جنگل های نواحی گرمسیری دشت های هموار مرداب ها مناطق کم آب بستر رودخانه ها و زمین های مرتفع جنوب صحرای آفریقا که بلندی آنها از سطح دریا به 5000متر می رسد یافت می شوند.

این حیوانات به خاطر رژیم غذایی مفصلی که دارند به سادگی تحت تأثیر تغییرات محیطی که به وسیله ی انسان ها ایجاد می شوند (همچون توسعه ی شهری و آلودگی محیط زیست) قرار می گیرند. تعداد فیل های آفریقایی کاهش چشمگیری یافته است. یکی از دلایل اصلی آن را می توان شکار آنها به خاطر عاج دانست. گفته می شود که در ابتدای قرن بیستم حدود 10میلیون رأس فیل آفریقایی در صحرای افریقا وجود داشته اند که تعداد آنها در حال حاضر به کمتر از پانصد هزار رأس رسیده است و همچنان در حال کاهش است.




دیدگاه ها : نظرات
برچسب ها: وقتی یك فیل در آفریقا می میرد ، فیل آفریقایی ،
آخرین ویرایش: دوشنبه 18 مرداد 1389 04:25 ب.ظ